9 Aralık 2010

Şişli Etfal Randevu

Şişli Etfal Randevu


Şişi Etfal randevu alma bilgilerinin yer aldığı Randevular.Com sayfasıdır. Bu sayfada hastaneden online olarak ve telefonla randevu alma işlemleri açıklanmaktadır.


Şişli Etfal Randevu


Üstteki linki tıklayın. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi online randevu sistemi açılacak. Açılan sayfada T.C. Kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girin. Daha sonra diğer adımları takip edin ve randevunuzu alın.Randevu sistemleri diğer hastanelerin randevu sistemlerine benziyor ve randevu işlemleri oldukça pratik.


Şişli Etfal Telefonla Randevu:
(0212)  444 0 328 
numaralı hastaneye ait telefondan randevu alabilirsiniz. İnternetten randevu sayfasının açılmadığı durumlarda telefonla randevu alabilirsiniz.


Şişli Etfal Adres ve İletişim Bilgileri

HASTANE ADRESİ:Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 34377 ŞİŞLİ / İSTANBUL

HASTANE TELEFON :+90 212 373 50 00
                            Faks : +90 212 224 07 72



Şişli Etfal Tarihçesi


1893 yılında padişahın emriyle 32 yaşındaki Dr. İbrahim Bey, Almanya'da ihtisasa gönderilir.1,5 yılını Bonn'da Prof.Dr. Friedrich Schultze'nin kliniğinde ve Prof.Dr.Dittmar Frinkler ile Dr. Water Kruse'nin Hijyen Enstitüsünde bakterioloji ve hijyen konularında çalışarak sürdürür. Daha sonra
Berlin'e geçerek Robert Koch Enfeksiyon Hastalıklar'ı Enstitüsü'nde 16 ay kalır. Son 8 ayını ise Prof.Dr.Adolph  Baginsky'nin Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde geçirir ve 1896 yılında yurda döner.


Deniz Hastahanesi uzman hekimliğine atanır. 1898 yılı Şubat ayının 12'sinde saraya çağırılır ve II. Abdülhamid'in kızı 8 aylık Hatice Sultan'ın hastalığını tedavi etmesi istenir. Muayene eder, önceden konulan difteri tanısını doğrular ve çocuğun konvülsiyon geçirmekte olduğunu, prognozun maalesef ümitsiz bulunduğunu, Padişahın kendisini büyük üzüntüye hazırlanmasını söyler. Nitekim Hatice Sultan aynı gün öğleden sonra vefat eder. Padişahın kızının anısını yaşatmak üzere bir hayır yaptırmayı düşündüğünü söylemesi ve fikrini sorması üzerine, koskoca Osmanlı İmparatorluğu toprakları üzerinde henüz bir çocuk hastanesi bulunmadığını ifadeyle, çocukları hastalıklardan koruyacak, hastalananları tedavi edecek ve en ileri tıp araştırmalarından yararlanarak incelemelerde bulunacak bir çocuk hastanesi kurulmasının çok uygun olacağı konusunda telkinde bulunur. Padişah bir gün düşündükten sonra öneriyi kabul eder ve Dr. İbrahim Bey'i 18 Şubat 1898'de hastaneyi kurmakla görevlendirir. Aynı zamanda saray hekimi olarak da yanında alır. 12 Mayıs 1899'da hastanenin baştabipliğine atanır. 13 Mayıs 1898'da temeli atılan hastane, 5 Haziran 1899'da hizmete açılır.
Şişli Etfal Ulaşım ve Kroki

2 yorum:

  1. Şişli etfal randevu sistemi sanırım çalışmıyor yada ben yapamadım birileri yardımcı olsun lütfen sayfa açılıyor ama iki tane sayfa açılıyor acil randevu almam lazım .

    YanıtlaSil
  2. Ben demin randevu almak istediğim zaman garip garip yazılar çıktı . Dün randevu almak istediğim zaman da bu sorun oluştu. Nedir bu şişli etfal randevu sisteminin hali. İnsanlar ne yapsın. Telefonla randevu almak istediğim zaman hep meşgul hep meşgul. Hastaneye gitsek randevunuz var mı diyorlar .. E ne yapsın vatandaş.

    YanıtlaSil

Randevular.Blogspot.com ziyaretçi görüşlerine önem vermektedir. Düşüncelerinizi istek ve şikayetlerinizi hemen altta yer alan form aracılığı ile bize ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapmak için yorumlama biçimden adı/URL yazan yeri seçin. İsim vermek istemesseniz anonim kısmını seçin.